
Συναγερμοί σπιτιών – Συχνές απορίες
Μόλις γυρίσατε από τις διακοπές σας, μαυρισμένοι και πάνω που πάτε να πείτε «σπίτι μου – σπιτάκι μου», βλέπετε τη πόρτα σας μισάνοιχτη.Τώρα ή τη ξεχάσατε ανοιχτή ή πέσατε και εσείς θύμα κλοπής. Μπαίνετε μέσα και βλέπετε το σπίτι άνω κάτω, το αίμα σας έχει παγώσει και νιώθετε σαν να σας βίασαν τη προσωπική σας ελευθερία. Ίσως είναι καιρός να βάλετε εκείνο το συναγερμό που αμελούσατε τόσο καιρό. Δείτε τι έκανα εγώ όταν μου συνέβη κάτι τέτοιο στο σπίτι και στο εξοχικό μου:
Και τώρα έρχεται η πιο δύσκολη επιλογή. Η επιλογή του σωστού εγκαστάτη είναι η πιο σημαντική στην όλη διαδικασία. Ο εγκαταστάτης πρέπει να έχει άδεια τοποθέτησης συστημάτων συναγερμού (άρα δεν θα είναι τεχνικός πρωί, κλέφτης το βράδυ), αφού η άδεια του βγαίνει από την Γενική Ασφάλεια και τον ελέγχουν για ποινικό μητρώο, ναρκωτικά , ψυχολογικά προβλήματα και άλλα.. Ο εγκαταστάτης του συναγερμού του σπιτιού σας είναι σαν το γιατρό και το δικηγόρο. Θα πρέπει να του τα πείτε όλα για να ξέρει πως να σας καλύψει. Αρα είναι πολύ σημαντικό να σας δείξει την άδεια του πριν του πείτε σε ποιο δωμάτιο πρέπει να δώσει περισσότερη βάση, ή πριν δει το χρηματοκιβώτιο που είχατε κρυμμένο πίσω απο την βιβλιοθήκη..
Και το πιο σημαντικό o ίδιος ο εγκαταστάτης. Αυτός θα κάνει όλη τη δουλειά γιατί ότι μάρκα, όσο ποιοτικό και να είναι αυτό που επιλέξατε, το 90% της δουλειάς τη κάνει ο μάστορας που έλεγε και ο παππούς μου. Αν δεν έχετε κάποιο κοινό γνωστό για να δείτε τη δουλειά του, ζητήστε του λεπτομέρειες πως θα περάσει τα καλώδια, δείτε την εικόνα του αυτοκινήτου του, της προσφοράς του, της εμπειρίας του σε κάτι περίεργο που του ζητήσατε. Θέλετε κάποιον έμπειρο και “νοικοκύρη” που δε θα μάθει τη δουλειά του πάνω στο δικό σας σπίτι…