Συχνές Ερωτήσεις

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα συστήματα ασφαλείας και τους τρόπους αντιμετώπισης κινδύνων...

Γιατί να βάλω σύστημα ασφαλείας;

Μην περιμένετε να πέσετε θύμα κλοπής για να αποφασίσετε να την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, ο συναγερμός είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να αποτραπεί ένας διαρρήκτης. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συστήματος είναι αρκετή για να τους αποτρέψει και να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντάς σας από πολλά προβλήματα. Σκεφτείτε ότι ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να κοστίζει λιγότερο από μια αξιόπιστη θωρακισμένη πόρτα και να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.

Πώς να επιλέξω σύστημα ασφαλείας;

Επιλέξτε το σύστημα  ασφαλείας σύμφωνα με τις δικές ανάγκες και όχι ένα ‘’ copy paste’’ που θα σας προτείνει ένα οποιοσδήποτε one man show εγκαταστάτης.
Μιλήστε με τον ειδικό σύμβουλο που θα αξιολογήσει τις ανάγκες της οικίας ή του κτηρίου με βάση συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο τρωτότητας .Όπως  όλες οι τεχνολογίες συνεχώς εξελίσσονται το ίδιο συμβαίνει και με τα συστήματα  ασφαλείας ζητήστε και  ενημερωθείτε    από τον σύμβουλο ασφαλείας για θέματα όπως η περιμετρική κάλυψη τα ασύρματα κομβία ανάγκης ,η αδιάλειπτη επικοινωνία με  το κέντρο λήψης σημάτων, η απομακρυσμένη διαχείριση. Τα χρήματα που επενδύετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας είναι πολύ λιγότερα από την απώλεια ή την ζημιά που πιθανώς θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας.

Να επιλέξω ενσύρματο ή ασύρματο σύστημα ασφαλείας;


Ενσύρματο ή ασύρματο σύστημα ασφαλείας; Το ερώτημα αυτό μας προβληματίζει αρκετά συχνά, όταν σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε σύστημα ασφαλείας στο σπίτι μας. Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να είναι ασύρματο ή ενσύρματο. Η επιλογή ανάμεσα σε έναν ασύρματο ή ενσύρματο συναγερμό δεν είναι απλή, αφού και τα δυο είδη συναγερμού έχουν τόσο τα δυνατά όσο και αδύνατά τους σημεία. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ενημερωθείτε σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε είδους, ώστε να καταλήξετε σε αυτό που ικανοποιεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Ασύρματος συναγερμός

Πλεονεκτήματα

  • Η εγκατάσταση ενός ασύρματου συναγερμού γίνεται αρκετά γρήγορα αφού δεν χρειάζονται καλώδια για να ενωθούν τα εξαρτήματα (μαγνητικές επαφές, ραντάρ, σειρήνα, πληκτρολόγιο κ.α) με την κεντρική μονάδα, γιατί η επικοινωνία γίνεται με ασύρματα σήματα.
  • Το ασύρματο σύστημα συναγερμού μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε περίπτωση μετακόμισης. Αν δηλαδή έχετε σκοπό να μετακομίσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τον ασύρματο συναγερμό και να τον πάρετε μαζί σας στη νέα σας κατοικία χωρίς ιδιαίτερη αναστάτωση.
  • Ο ασύρματος συναγερμός σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό στον ήδη υπάρχοντα σε περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε το σύστημα του χώρου ή ακόμη και να αλλάξετε την τοποθεσία των ανιχνευτών, με μεγαλύτερη ευκολία.

Μειονεκτήματα

  • Η ασύρματη λειτουργία του συναγερμού σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση των μπαταριών όλων των αισθητηρίων γιατί μπορεί να έχουν εξαντληθεί.

Γενικά, ο βαθμός αποτελεσματικότητας ενός ασύρματου συναγερμού αυξάνεται όταν υπάρχει μια καλά σχεδιασμένη μελέτη, η οποία θα πρέπει να υπολογίζει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ενδεχομένων παραβιάσεων, μέτρηση των παρεμβολών στις ραδιοσυχνότητες και να διαθέτει ένα συνδυασμό μέτρων ασφαλείας.

 

Πόσο σημαντική είναι η συντήρηση του συστήματος ασφαλείας;

      Είναι κοινή παραδοχή ότι τα συστήματα ασφαλείας προστατεύουν την περιουσία μας και τη σωματική μας ασφάλεια. Ένας συναγερμός αναβαθμίζει την ασφάλεια ενός χώρου, κάτι το οποίο σίγουρα γνωρίζετε αν έχετε επενδύσει σε ένα τέτοιο σύστημα. Όταν λοιπόν έχετε την προνοητικότητα να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό, καλό θα ήταν  να  φροντίζετε και για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος! Με έναν απλό έλεγχο κάθε χρόνο και μια συντήρηση κάθε δεύτερο, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα μας παρέχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ποια σημεία να προσέξετε:

  • Έλεγχος μπαταριάς κεντρικής μονάδας για την καλή λειτουργία του συναγερμού ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος .Ο έλεγχος της μπαταρίας της σειρήνας είναι εξίσου σημαντικός για τη λειτουργία της
  • Αντικατάσταση μπαταριών κέντρου και σειρήνας κάθε 2 χρόνια
  • Έλεγχος επικοινωνίας του συναγερμού με το κέντρο λήψης  σημάτων
  • Ο έλεγχος της μπαταρίας της σειρήνας είναι εξίσου σημαντικός για τη λειτουργία της
  • Έλεγχος πληκτρολογίου για την ομαλή διαχείριση του συστήματος
  • Έλεγχος καλής λειτουργιάς ανιχνευτών κίνησης και μαγνητικών επαφών ώστε να δώσουν σήμα συναγερμού σε περίπτωση εισβολής

Μετρά ασφάλειας για διαμερίσματα...

Όπως ένας ιδιοκτήτης ισόγειας μονοκατοικίας παίρνει όλα τα ανάλογα μέτρα ασφάλειας για τον χώρο του, κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να
προφυλάσσονται και όσοι κατοικούν σε διαμερίσματα , ανεξαρτήτως ορόφου.
Δυστυχώς , κυριαρχεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι όσοι μένουν σε πολυκατοικίες δεν πέφτουν εύκολα θύματα διαρρήξεων. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική κυρίως επειδή η πρόσβαση μπορεί να γίνει από πολλά και διαφορετικά σημεία και απρόβλεπτα. Ευτυχώς όμως , υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορεί κάποιος να πάρει που κατοικεί σε διαμέρισμα και θέλει να προστατέψει αποτελεσματικά το χώρο του.
Καταρχάς, φροντίστε την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας. Να την κλειδώνετε όλες τις ώρες και οι ένοικοι να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί με τα άτομα που εισέρχονται σε αυτήν. Θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού ή να τοποθετήσετε κάμερες ασφάλειας ή και θυροτηλέφωνα σε κάθε διαμέρισμα ώστε να παρακολουθούν στενά όλοι οι κάτοικοι ποιοι εισέρχονται στο κτίριο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ασφαλίσετε και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας όπως είναι τυχόν αποθηκευτικοί χώροι , γκαράζ , ταράτσα , εσωτερικές σκάλες. Φροντίστε να υπάρχει καλός φωτισμός παντού τη νύχτα. Ένα σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών κρίνετε απαραίτητος διότι οι πολυκατοικίες συνήθως διαθέτουν μεγάλους χώρους με πολλά κρυφά σημεία όπου δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτηρούνται συνεχώς από τους ενοίκους γιατί απαιτούν τη φυσική παρουσία τους πράγμα εντελώς ανέφικτο.
Ασφαλίζετε πάντοτε το διαμέρισμά σας όταν φεύγετε , έστω αν πρόκειται για μερικά λεπτά. Δώστε μεγάλη προσοχή όσοι διαθέτετε μπαλκόνια και ιδιαίτερα εάν επικοινωνούν στενά με μπαλκόνια γειτονικών διαμερισμάτων. Βλέπετε , τα μπαλκόνια καθιστούν την πρόσβαση στο σπίτι σας ακόμα πιο εύκολη υπόθεση. Δίνουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες για εισβολή. Για όλους αυτούς τους λόγους θα ήταν συνετό να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Με ένα σύγχρονο συναγερμό, ασύρματο ή καλωδιακό, η επιλογή είναι καθαρά δική σας υπόθεση, θα νιώσετε την απόλυτη ασφάλεια που πάντα ονειρευόσασταν. Και για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά , όλα τα συστήματα ασφαλείας τελευταίας γενιάς μπορούν να συνδεθούν σε κέντρο λήψης σημάτων που πραγματικά με τις πληροφορίες και ενημερώσεις που θα σας παρέχουν ολόκληρο το 24ωρο καθημερινά, θα σας κάνουν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε ήδη στο σπίτι σας ενώ μπορεί να βρίσκεστε χιλιόμετρα μακριά!
Σήμερα, η απόκτηση ενός συναγερμού ασφαλείας έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ. Εκμεταλλευτείτε το άμεσα και θωρακίστε αποτελεσματικά το διαμέρισμά σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε! 

 Η LFH SECURITY προτείνει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ανάγκη! Ζητήστε μας να σας κάνουμε την προσφορά μας!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Image